Diseminacija projekta

Ovdje upišite svoj tekst.

O diseminaciji projekta voditeljica projekta prof. Rajka Rajčić Majnarić:

"Iznimno mi je zadovoljstvo i čast objaviti jučerašnji glazbeno - scenski nastup učenika učenika Srednja škola Delnice i učenika Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka. Učenici su u Mramornoj dvorani Guvernerove palače pred punom dvoranom izveli predstavu "Čin humanosti". Predstavu su vrijedno pripremali u suradnji s Kotar Teatar i Matija Kezele u ulozi dramaturga i redatelja predstave. Predstava je izvedena kao disemnacija projekta "Mladi mirotvorci - Studija o utjecaju ratnih zbivanja na pojedinca, društvo i stvaralaštvo" koji se provodi tijekom tekuće nastavne godine na županijskoj razini. Škole koje su uključene u projekt Srednja škola Delnice, Srednja škola "Vladimir Nazor" Čabar, Željeznička Tehnička Škola Moravice, Osnovna glazbena škola Ive Tijardovića Delnice Ivo Tijardović i Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka aktivnosti provode cijelu godinu po školama, organizirani su susreti učenika u Moravicama, Gradskoj knjižnici Janet Majnarich Delnice te jučerašnji susret u Mramornoj dvorani. Škola domaćin bila je Glazbena škola I.M. Ronjgova Rijeka, koja je ujedno i nositelj projekta.Kao voditeljica projekta, uz kolegicu Marinu Mrazovac, imala sam čast pozdraviti sve nazočne koji su svojim prisustvom uveličali događaj i zahvaliti svim sudionicima, mentorima i učenicima koji su mjesecima vrijedno pripremali nastup. Učenici su pisali scenarijIzveli : J. M. Roy/S. Miljanović: MaršIzvodi: Saša Miljanović, IV. r., udaraljke Mentorica: Anita Primorac, prof. savjetnik N. Piovani, La vita e` bella (iz filma La vita e` bella)Izvode: Matija Buger, III. r., mandolina; Laura Valenčić, I. r., violina; Mavro Dobrinčić, III. r., klavir Mentori: Nataša Veljak, mag. mus.; Enej Blažek, mag. mus.; Maja Veljak, prof. savjetnik F. Chopin, Balada u g-molu, op. 23, br. 1 (iz filma Pijanist)Izvodi: Lucijan Relja, IV. r., klavir Mentorica: Jasna Kvaternik Janković, prof. savjetnik J. Williams, Tema iz filma "Schindlerova lista"Izvode: Matija Buger, III. r., violina; Natali Ružić, III. r., klavirMentori: Mauro Šestan, prof. savjetnik; Jadranka Jurić, prof. savjetnik; Maja Veljak, prof. savjetnik M. Jackson, Earth song, arr. Matija Klaj, IV. r. Izvodi: Djevojački zbor Glazbene škole IMRDirigent: Davor Juretić, prof. mentor Ova izvannastavna aktivnost omogućila je drugačiji i sveobuhvatniji pristup učenju. Učenici su međupredmetnom suradnjom imali priliku kritički promisliti i osvijestiti sam naziv projekta. Iako teške i nažalost uvijek aktualne tematike projekt je od početka usmjeren na uočavanje i isticanje humanosti u ratnim zbivanjima, a zadatku su uspješno doskočile mentorica učenika Srednje škole Delnice prof. Jasminka Lisac, mentorica učenika Željeznička tehnička škola Moravice prof. Nataša Volf Pleše, Mentorice učenicima Srednje škole "Vladimir Nazor" Čabar prof. Valentina Tomac i prof. Bojana Mihajlovic te mentorice učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova prof. Marina Mrazovac i prof. Rajka Rajčić Majnarić."

Stranicu uređuju Jasminka Lisac, prof., Valentina Tomac, prof. i Rajka Rajčić Majnarić, prof.
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti